29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SIRIAN CU DOCUMENT BULGĂRESC, OPRIT ÎN P.T.F. GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean sirian, care a încercat să intre ilegal in ţara noastră folosindu-se de o carte de identitate din Bulgaria care aparţinea altei persoane.

La data de 04.03.2023, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară cu un autocar aparținând unei firme de transport persoane, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile bulgare.

Din studiul documentului de călătorie, polițiștii au constatat că persoana care avea calitatea de pasager nu este una și aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat la control. În urma controlului amănunțit asupra persoanei nu au fost găsite alte documente care ateste identitatea sa reală, acesta declarând că este cetățean sirian.

Persoana în cauză a fost predată Poliției de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor, iar firma de transport reprezentată de șoferul bulgar a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8000 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.