5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT ALE POLIȚIȘTILOR CĂLĂRĂȘENI

În data de 09 martie a.c, la nivelul județului Călărași a fost organizată o acțiune, în sistem integrat, pentru depistarea și sancționarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

La acțiune au participat polițiști rutieri, un reprezentant C.P.E.C.A. Călărași, precum și specialiști ai Registrului Auto Român.

Au fost testați cu aparatul etilotest și Drugtest 337 de conducători auto, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 11 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

În urma testărilor cu aparatelor etilotest au fost depistați trei conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre cei trei conducători auto nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiindu-i întocmit dosar penal, iar față de acesta luându-se măsura reținerii pentru 24 ore.

Totodată, cu ocazia testărilor efectuate cu aparatul Drugtest, au fost depistați doi conducători auto care se aflau sub influența substanțelor psihoactive, în cazul acestora întocmindu-se dosare penale.