19 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna 13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.