19 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENI AU FOST SOLICITAŢI SĂ INTERVINĂ LA 89 DE SITUAȚII DE URGENȚĂ ÎN ULTIMELE TREI ZILE

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 89 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 73 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la patru accidente rutiere produse în localităţile: Chirnogi, Fundeni, Gâldău (Jegălia) şi Călăraşi. În urma producerii celor patru accidente rutiere, trei persoane cu traumatisme uşoare au ajuns la unităţi spialiceşti pentru îngrijiri medicale, nefiind înregistrate decese.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere pentru lichidarea a 12 incendii, dintre care două incendii la anexe gospodăreşti în localitatăţile Frumuşani şi Chirnogi, două incendii produse la autovehicule în localităţile Borcea şi Ulmeni şi alte 8 intervenţii la incendii de vegetaţie uscată şi stuf în localităţile: Dragalina, Valea Argovei, Cucuieţi, Nuci, Tămădău Mare, Vasilaţi, Aprozi şi Călăraşi.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi – Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu