16 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

VOR SUNA ALARMELE ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi anunţă că astăzi, 4 mai 2023, între orele 10:00 – 16:00, se vor verifica toate sirenele de alarmare publică din municipiul Călărași.

Membrii Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, împreună cu societatea care se ocupă cu mentenanță, vor verifica și vor remedia defecțiunile constatate la sirenele de alarmare publică.

În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice. Cetățenii sunt rugați să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

▪️ 𝐒𝐞𝐦𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐮𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢

Semnalele de alarmare sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare publica.

1. Semnalul 𝐀𝐋𝐀𝐑𝐌𝐀̆ 𝐀𝐄𝐑𝐈𝐀𝐍𝐀̆ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

2. Semnalul 𝐀𝐋𝐀𝐑𝐌𝐀̆ 𝐋𝐀 𝐃𝐄𝐙𝐀𝐒𝐓𝐑𝐄 se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.

3. Semnalul 𝐏𝐑𝐄𝐀𝐋𝐀𝐑𝐌𝐀̆ 𝐀𝐄𝐑𝐈𝐀𝐍𝐀̆ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

4. Semnalul 𝐈̂𝐍𝐂𝐄𝐓𝐀𝐑𝐄𝐀 𝐀𝐋𝐀𝐑𝐌𝐄𝐈 se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. Semnificație: Înștiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.