19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CÂND VA FI REDAT CIRCULAȚIEI PASAJUL DE LA DRAJNA

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a fost prezent la vizita de lucru a Prim-vicepremierului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii la Pasajul de la Drajna.

Firma care a amenajat pasajul estimează că îl poate reda circulației chiar în această lună. Asta ar însemna că pasajul va fi finalizat înaintea termenului contractual preconizat pentru luna iunie. Â

În momentul de față pasajul este gata în proporție de 94%.

„Acest pasaj reprezintă o dezvoltare viitoare pentru județul Călărași. Sperăm ca acest proiect să fie completat cu un pod peste Dunăre pentru ca finalitatea acestuia să vină cu adevărat în sprijinul județului Călărași. Împreună cu domnul ministru Sorin Grindeanu vom gândi un proiect complex ca să descărcăm traficul și cu un pod peste Dunăre.

Pasajul va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km și ne va ajuta la dezvoltarea județului, proiectul drumului TransRegio este unul de amploare și este momentan în faza studiulului de fezabilitate. Cred că peste trei ani vom avea și pasajul peste calea ferată de la Lehliu-Gară”

Vasile ILIUȚĂ – președinte Consiliul Județean Călărași

Ministrul Sorin Grindeanu a inspectat lucrările și nu a avut ce reproșuri să aducă constructorului.

„În 2017 s-a dat prima finanțare pe acest obiectiv. Noi am semnat ordinul de începere a lucrările pe 14 decembrie 2021, deci la două săptămâni după ce a fost votat acest Guvern. Nu am reproșuri pentru constructor. Termenul de finalizare e la sfârșit de iunie, deci e înainte de termen. În cursul acestei luni se va da drumul circulației.”

Sorin GRINDEANU – ministrul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere

Proiectul, a cărui finanţare a fost asigurată prin POIM, înseamnă realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Contractul pentru proiectarea și execuția pasajului, în valoare de 98,12 milioane lei, a fost semnat în februarie 2021. Autorizația de Construire a fost emisă de Ministerul Transporturilor pe 14 decembrie 2021, iar pe 11 ianuarie 2022 a fost predat amplasamentul lucrării. Termenul de execuţie este de 18 luni.

Pasajul va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Galați-Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km.