7 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE PE PLAJA TINERETULUI DIN CĂLĂRAȘI

Primăria Municipiului Călăraşi, prin Agenţia Fondului de Mediu, a obţinut finanţarea pentru proiectul „Curăţăm România- Ecologizarea zonei Plaja Tineretului din municipiul Călăraşi”, acordată prin ”Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deşeuri”, scopul fiind finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor vizând ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri.

Obiectul Programului îl reprezintă susţinerea financiară a activităţilor vizând colectarea deşeurilor, în vederea ecologizării zonelor afectate de poluare.

Pentru realizarea activităţii de ecologizare, UAT Municipiul Călăraşi a încheiat un parteneriat cu ONG-ul „Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos, Călăraşi” care va asigura necesarul de voluntari.

Astfel, se va ecologiza zona Plaja Tineretului afectată de poluarea cu deşeuri: plastic, metal, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, materiale textile, etc. În vederea desfăşurării acestei activităţi, au fost achiziționate următoarele materiale: mănuși de cauciuc, saci menajeri , soluție dezinfectantă, veste pentru protectie, etc, care vor fi puse la dispozitia voluntarilor.

Activităţile proiectului se vor desfăşura în zona Plaja Tineretului, astfel:

Vineri, 5 mai 2023, începând cu ora 10:00

Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 08:30 minute.