28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BILANȚUL SFÂRȘITULUI DE SĂPTĂMÂNĂ

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 3 persoane, precum și dispunerea a 2 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 19 conducători auto au rămas fără permis. 

În perioada 05 – 07 mai a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 163 de evenimente sesizate prin 112, au fost organizate 20 de acțiuni și o razie cu efective mărite în data de 06.05.2023, în intervalul orar 18:00 – 22:00, în municipiul Călărași.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 51 de infracțiuni, 3 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 538 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 158.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 19 de permise de conducere și retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

  La data de 06 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat în comuna Cuza Vodă, județul Călărași, un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea autoturismul sub influența alcoolului.

  În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În noaptea de 06/07.05.2023, în interalul orar 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au organizat o acțiune pe linia prevenirii furturilor din societăți comerciale asigurate cu pază, în municipiul Călăraşi.

În urma activităților desfășurate în teren au fost verificate 12 societăți comerciale asigurate cu pază specializată, 3 societăți comerciale asigurate cu pază proprie și controlaţi 21 de agenţi de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.400 de lei.

Un bărbat, de 65 de ani, agent de pază la o societate comercială din Călărași, a părăsit postul de pază, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu suma de 300 de lei.

De asemenea, un alt bărbat, de 50 de ani, agent de pază la o societate comercială din Călărași, a fost depistat dormind în mașina de serviciu, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu suma de 300 de lei.

Totodată, un tânăr, de 27 de ani, agent de pază la o societate comercială din Călărași, a fost depistat dormind în cabina de pază, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu suma de 300 de lei.