20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONCURSUL „PRIETENII POMPIERILOR” LA CĂLĂRAȘI

În data de 13 mai a.c. începând cu ora 08.30, în complexul sportiv municipal din Călăraşi elevi din tot judeţul participă la o competiţie de tradiţie „Prietenii pompierilor”

Concursul, cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Competiţia presupune parcurgerea a trei probe: o probă teoretică (test grilă) şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”

Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă, care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea unui traseu cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipajul.

Cea de-a doua probă practică, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie, să treacă peste un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson, preluând şi predând ştafeta de la primul până la ultimul concurent.

La această etapă sunt invitate să participe unităţi de învăţământ, (şcoli generale – gimnaziu) din întreg judeţul Călărași.

La finalul competiţiei, organizatorii vor premia echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii, acestea fiind asigurate cu sprijinul Consiliului Județean Călărași.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu