26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONTROALE PRIVIND RESPECTAREA ZONELOR ȘI PERIOADA DE PROHIBIȚIE, LA CĂLĂRAȘI

În perioada 08.05 -10.05.2023, echipe de comisari din cadrul G.N.M – C.G și C.R.B.D.D, în colaborare cu I.J.J Călărași, au efectuat acţiuni inopinate de control pe fluviul Dunărea, care au vizat verificarea respectării Ordinului privind zonele și perioadele de prohibiție a pescuitului.

În urma acestor acțiuni, desfășurate între localitățile Oltenița – judeţul Călăraşi și Făcăieni – judeţul Ialomița, au fost ridicate în vederea confiscării, unelte de pescuit comercial constând în 28 de vintire și peste 3500 ml setci monofilament și multifilament, în care au fost găsite diferite specii de pești: crap, fitofag, ten, plătica, caras etc. De asemenea a fost ridicată în vederea confiscării o ambarcaţiune şi un motor outbord de 5 CP.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au eliberat în mediul natural mai multe exemplare de pește (crap, sânger, caras și șalău) care au fost găsite în stare vie. Totodată au fost predate, în vederea valorificării, 23 kg pește de diferite specii, unei societăți comerciale de profil autorizată.

În timpul verificărilor efectuate în data de 10.05.2023, orele 7:30, pe brațul Bala, au fost identificate două persoane care desfăşurau activitatea de pescuit la scrumbie cu o unealtă de pescuit tip monofilament a cărei deţinere şi utilizare sunt interzise, potrivit legii. Pentru această faptă, persoanele în cauză sunt cercetate de către organele în drept.

În perioada următoare, Garda Naţională de Mediu va intensifica acţiunile de control pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în special în zonele suspectate pentru astfel de activități.