1 decembrie 2023

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

52 DE INFRACȚIUNI, 7 PERSOANE SURPRINSE ÎN FLAGRANT, AU FOST DISPUSE 5 MĂSURI PREVENTIVE

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 7 persoane, precum și dispunerea a 5 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 22 conducători auto au rămas fără permis. 

În perioada 12 – 14 mai a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 178 de evenimente sesizate prin 112 și au fost organizate 27 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 52 de infracțiuni, 7 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 5 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 584 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 185.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 22 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 12 mai a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către o tânără, de 24 de ani, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că o persoană necunoscută s-a dezbrăcat în fața sa.

În fapt, în jurul orei 20:10, în timp ce apelanta împreună cu o prietenă se aflau pe strada Lalelelor, din municipiul Călărași, au observat un bărbat care a început să exercite acte de exhibiționism.         

Totodată, acesta s-a apropiat de tinere și le-a propus să întrețină relații sexuale cu el, dar fiind refuzat, s-a îmbrăcat și a plecat într-o direcție necunoscută.

Imediat, cel în cauză a fost dat în atenția întregului dispozitiv de ordine și siguranță publică, fiind identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Cireșu, județul Brăila.

Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut în totalitate fapta, fiind reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 21:50, pe DN 3B, în comuna Borcea, județul

Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un bărbat, de 31

de ani, care conducea o motocicletă.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentrație alcoolică de 1,11

mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au depistat un bărbat, de 34 de ani, din județul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul, în interiorul localității Fundulea, județul Călărași, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

  La data de 13 mai a.c., ora 16:09, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași,

fiind în executarea atribuțiunilor de serviciu, s-au deplasat pe strada Dobrogeanu Ghrea,din municipiul Călărași, pentru a efectua verificări cu privire la modul de îndplinire a obligațiilor dispuse față de un tânăr, de 15 ani, pentru care Judecătoria Călărași a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Polițiștii nu l-au identificat la domiciliu, dar după câteva minute tânărul s-a întors motivând că a plecat voluntar, în urma unei neînțelegeri cu bunicul său.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, iar în

urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind

introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.