26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI PEREZENT LA CONGRESUL CELOR TREI MĂRI

Consiliul Județean Călărași a fost reprezentat la Congresul la care au participat regiunile din zona celor Trei Mări, desfășurat în perioada 16-17 mai, la Lublin, Polonia.de vicepreședintele Ion Samoilă și managerul public, Marius Fulga.

Inițiat de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, evenimentul de la Lublin a adus laolaltă reprezentanți ai administrațiilor publice locale și centrale, dar și din sectorul științific și mediul de afaceri, din cele 12 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări, precum și reprezentanți ai partenerilor strategici (Uniunea Europeană, Statele Unite și Germania) și ai partenerilor regionali din Europa Centrală și de Est.

„Au fost prezentate direcțiile de dezvoltare a rețelelor de transport pe direcția nord – sud, provocările economice și energetice, precum și premisele securității regionale în contextul războiului din Ucraina.

Astăzi am semnat pentru extinderea Regiunii prin aderarea noilor membri din Ucraina dar și din România.

Cu toții înțelegem necesitatea dezvoltării cooperării între regiunile est-europene, în vederea reducerii decalajelor dintre noi și vest-europeni. Împărțim valori și ambiții comune, în scopul dezvoltării comunităților pe care le reprezentăm”

Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași