6 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

DOSAR PENAL ÎNTOCMIT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control, pe D.N. 31, în localitatea Ciocănești, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,25 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Totodată, acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice.

 În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 8 septembrie a.c, în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești, au oprit pentru control, pe D.J.301, în comuna Vasilați, județul Călărași, un autoturism, condus de un bărbat, de 55 de ani.

 Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de 0,53 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la spital, în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

  Reamintim faptul că, din data de 7 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.