5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

UN BĂRBAT DE 49 DE ANI A FOST URMĂRIT DE POLIȚIȘTI PE O DISTANȚĂ DE TREI KILOMETRI. DE CE NU A OPRIT ȘOFERUL LA SEMNALELE POLIȚIȘTILOR

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, aflându-se pe o stradă din comuna Dor Mărunt, județul Călărași, au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism, conducătorul auto refuzând să oprească, continuându-și deplasarea.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză pe o distanță de aproximativ 3 km, reușindu-se oprirea acestuia în satul Dâlga, județul Călărași.

În urma legitimării, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 49 de ani, din comuna Dor Mărunt, județul Călărași, care, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest.

În urma testării, a reieșit o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, pentru recoltarea unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.