1 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 400 DE KG DE DEȘEURI, OPRITE ÎN PTF GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu – Comisariatul Judeţean Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a 430 de kg de deşeuri (convertoare catalitice uzate).

În data de  27.11.2023, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetățean bulgar, în vârstă de 34, conducând un ansamblu rutier.

Şoferul transporta deșeuri de convertoare catalitice uzate, încărcat din Bulgaria ce era destinat unei societăţi din Germania. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 430 kilograme deșeuri (convertoare catalitice uzate).

Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.