30 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

DOUĂ NUME MARI DIN BASEBALL-UL AMERICAN, PREZENTE LA CĂLĂRAȘI

 Primarul Marius Dulce a primit vizita vicepreședintelui ISG Baseball, antrenorul Peter Caliendo și a fostului mare arbitru din Major League, Ed Hickox, prezenți în municipiul Călărași, la invitația vicepreședintelui Federației Române de Baseball și Sotfball, Marius Tătaru, director CSS Călărași și a secretarului general al Federației, Ion Bălan, antrenor de baseball.

 Discuțiile au vizat, în principal, identificarea modalităților de implicare a autorităților locale în susținerea, sprijinirea și promovarea baseball-ului călărășean având ca punct de plecare experiența americană.

“Sunt onorat de această vizită, semn că baseball-ul călărășean este recunoscut și în afara granițelor grație implicării călărășenilor, Ion Bălan și Marius Tătaru, aflați în acest moment în board-ul Federației Române de Baseball și Softball. Primăria și Consiliul Local municipal au făcut deja pași în direcția susținerii și promovării baseball-ului, anul trecut asigurând finanțarea necesară participării echipei CS Leaders Călărași, antrenată de profesorul Bălan, la o competiție europeană de anvergură. Nu ne oprim aici pentru că încercăm să identificăm împreună cu Consiliul Județean surse de finanțare pentru construirea unui teren de baseball. Și au fost inițiate discuții în acest sens.

Pe de altă parte, îmi doresc foarte multe ca astfel de întâlniri cu profesioniști din baseball-ul american să se înmulțească și prin intermediul acestui sport să facem cunoscut Călărașiul în SUA, în întreaga lume.”

MARIUS DULCE – PRIMAR MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI