30 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 63.000 ȚIGARETE ASCUNSE ÎN PATRU MIJLOACE DE TRANSPORT, DESCOPERITE ÎN PTF GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a patru mijloace de transport, conduse de patru cetățeni bulgari, cantitatea totală de 63.400 de țigarete (3.170 de pachete), estimată la o valoare de aproximativ 96.000 lei, pentru care șoferii nu dețineau documente de proveniență.

La sfârșitul săptămânii trecute, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în țară, patru cetățeni bulgari, doi dintre aceștia se aflau la volanul unor microbuze, iar ceilalți conduceau două autoturisme, toate înmatriculate în Germania.

În urma efectuării controlului fizic asupra celor patru mijloace de transport, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit ascunse, printre bagajele transportate, în portbagaje, dar și în plafon, cantitatea totală de 63.400 de țigarete (3.170 de pachete), de diferite mărci. O parte dintre țigările descoperite aveau aplicate timbru fiscal turcesc, iar restul erau inscripționate cu timbru fiscal bulgăresc, iar șoferii nu a putut prezenta documente de proveniență.

Țigările, în valoare totală de aproximativ 96.000 de lei, au fost indisponibilizate de către polițiști.

În cauză, față de șoferul microbuzului, în vârstă de 31, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, iar celorlalți 3 șoferi, cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani, le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.